e
Banner

Etiketler: fatih şener



COVID-19 yeni fırsatlar yaratacak


Yayın: 06-05-2020
Kategori: Lojistik

DFDS tarafından düzenlenen video panelde bir araya gelen lojistik sektörü temsilcileri, ”COVID-19 Döneminde Ticaretin Sürekliliği” için yapılanları ve yeni fırsatları değerlendirdi. Değerlendirmelerde çevreci yeni teknolojilere yatırımın artacağı, tedarik zinciri ilişkilerinin yeniden gözden geçirileceği vurgulandı. Bu süreçte Çin’in hedef pazarlarda yaşayacağı olası kayıplarla, Türkiye'nin bir üretim üssüne dönüşme olasılığının ticareti olumlu etkileyeceği öngörüldü.




Yunanistan'dan TIR sürücülerine vize engeli


Yayın: 08-04-2021
Kategori: Karayolu

Yunanistan son günlerde TIR sürücülerinin vize başvurularının neredeyse tamamını anlaşılamayan nedenlerle reddederek Türkiye'nin AB ile ticaretini tehdit ediyor. UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, "Ülkemizdeki Yunan misyonları ülkemiz ihracat yüklerini taşıyan Türk TIR Sürücülerinin vize başvurularını reddetmekle kalmayıp Ret verilen sürücülerin AB Topraklarına Giriş Engeli için Schengen Sistemine 'Şerh' koyuyor" dedi. 




UND ve TMTB, Yeşil Kart Sigortası konusunda işbirliği yapacak



UND ve TMTB arasında; yeşil kart sigortası konusunda bilinirliği artırmak, trafik kazalarının önüne geçerek can ve mal güvenliğini sağlamak, yeşil kartta sahteciliğin önüne geçmek, Yeşil Kart Sistemine üyeliği bulunmayan ülkelerin Yeşil Kart Sistemine üyeliği teşvik etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği kapsamında TMTB temsilcileri, UND Bölge Çalışma Grubu Toplantılarına katılarak Yeşil Kart Sigortaları hakkında bilgilendirmeler yapacak.